Makulera faktura

makulera faktura

I denna instruktion visar vi hur man makulerar en del av en faktura eller en hel faktura. Makulera en faktura. En metod att åtgärda en felaktig faktura är att makulera den. I registret över fordringar för fakturor tar programmet då automatiskt bort försäljningsbeloppet och momsen som finns på den makulerade fakturan. Själva den makulerade fakturan kommer dock att visas i programmets översikt över fakturor. Om du makulerar ett dokument så sätter du till exmpel en stämpel på den där det förklaras att det är makulerad. Att annullera ett dokument är att förklara det ogiltigt eller att upphäva till exempel ett beslut. Således är själva den fysiska handlingen att makulera dokumentet. Du kan inte makulera en faktura.

Makulera faktura - den trningsintresserade

Fakturan kommer därefter att få statusen Delmakulerad. Dokumentförstöraren används bland annat för att säkerställa att känsliga uppgifter inte kommer i fel händer, till exempel utdrag ur polisens straffregister. Annonser Kontakt Säkerhet och regler Cookies. Välj ikon till inlägget. Skriv inlägg som Moderatormeddelande Anonym signatur. Det bör också ange vilket löpnummer som den nya ersättningsfakturan har. För att skicka en fil går du in på fliken Skapa fil.

Makulera faktura Video

PromikBook bokföring intäkt faktura

Makulera faktura - Pop p att vanliga

För att makulera ett sådant betalningsuppdrag behöver du klicka dig in på det aktuella medgivandet som har det specifika betalningsuppdraget kopplat till sig. Vill du makulera en faktura markerar du den aktuella fakturan i översikten och använder menyvalet Kommando - Makulera faktura. Viktigt att tänka på är att om betalningsuppdraget kommer från en faktura så raderas inte fakturan. När du står på en fakturarad på en faktura kan du byta fakturaraden mot en ren textrad via ett kommando under höger musknapp, Använd som textrad. Man kan lägga till vad som helst antingen före eller efter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *